Er din hund klar til vinter?

Nu er sommeren for alvor over og dagene bliver både kortere og koldere. Det er også i denne tid at vi skal passe ekstra godt på vores firbenede venner. De kolde og mørke dage påvirker vores hunde, og derfor skal vi tage ekstra meget hensyn til dem om efteråret og vinteren. 

I denne artikel kan du blive klogere på, hvordan du og din hund bliver klar til vinter. 

Hundens energibehov stiger

Det er ikke alle hunde, som er udstyret med en tyk pels, der kan holde dem varm på de kolde dage. Hundens varmeproduktion stiger automatisk, når det bliver koldere og dette tager på energidepoterne. Derfor bruger din hund altså mere energi end normalt, og dette skal vi tage hensyn til. 

Du bør derfor først og fremmest fodre din hund en smule mere, når det bliver koldt. Derudover kan det være en god ide at investere i en hundejakke eller sweater, som hunden kan have på, når i går tur sammen. Køb her en beskyttende varm hundejakke, så den ikke kommer til at fryse. Det er ikke alle hunde, som elsker at blive klædt på, men det hjælper hunden til at spare på deres energidepoter, når de beskyttes fra kulden. 

Beskyt poterne mod de saltede veje

Hvis det begynder at blive iset og sjappet udenfor, så er der stor risiko for vejene også bliver saltet. Salt på vejene er ikke godt for hundens poter, og kan faktisk give slemme revner og sår, som gør utrolig ondt. 

Du kan beskytte din hund mod salt på vejene ved enten at investere i et par hundesko, eller ved at smøre hundens poter ind i potevoks, før I går tur. Potevoksen beskytter nemlig den bare pote mod salt på vejene.

Køb reflekser til dig og din hund

Selvom det er koldt og vådt, så skal hunden ud og gå hver dag. Vinter er desværre ikke kun lig med regn og kulde, men også mørke. Når de lyser timer på dagen er få, så er der stor risiko for, at den daglige tur foregår i mørket. 

Derfor er det en god ide at klipse reflekser fast både på hundens halsbånd og hundesnoren, så både du og hunden kan ses i trafikken. Hvis du gerne vil være helt sikker, så kan du købe en refleksvest til hunden, så kan man med garanti ikke undgå at se jer, når I er på tur.

Skriv et svar