Forældrefester er med til at styrke samarbejdet om dit barn

I en skoleklasse kommer du til at skulle samarbejde med de andre forældre i lang tid fremover. Derfor er det en god ide, at I holder en forældrefest for at lære hinanden bedre at kende. 

Der er mange måder, hvorpå du skal være tilstede i forhold til dit barns skolegang i dag. Forældreintra, skolebestyrelse, arbejdsdage på legepladsen og meget mere er bare nogle af de tiltag, der er gjort, for at du som forælder har mest muligt at skulle have sagt i forhold til dit barns skolegang. 

Et af de mere sjove arrangementer er forældrefester, hvor alle forældrene mødes uden børn. Det er faktiske et rigtig godt tiltag, da det er med til at gøre, at I lærer hinanden bedre at kende. Dermed bliver det langt nemmere for jer at samarbejde om, at jeres børn får en god tid i institution eller skole. 

Du sætter ansigt på de andre forældre

Når du kun har med de andre forældre at gøre, når I henter og bringer jeres børn, og når I skriver til hinanden på Forældreintra, kan du hurtigt komme til at føle en vis distance til dem. Du kender dem ikke rigtigt, og derfor bliver det meget sværere for dig at sætte dig ind i deres situation. 

Det er sikkert ikke gået nogens næse forbi, at det er meget nemmere at svine hinanden til på nettet – specielt hvis man ikke kender hinanden. Derfor er Forældreintra også nogle steder blevet et sted, hvor folk i en mere eller mindre passiv-aggressiv tone prøver at få trumfet deres barns interesser igennem. 

Det er netop noget af det, som I forhåbentlig kan dæmme op for ved løbende at holde forældrefester. Med en forældrefest kan I nemlig lære hinanden at kende. Det er med til at gøre, at I langt nemmere kan sætte jer ind i hinandens situation – og det giver grobund for et langt bedre samarbejde. 

Sådan holder I en nem forældrefest

Det kan lyde besværligt at arrangere en forældrefest, men det behøver det langt fra at være. Det vigtigste er, at I finder et lokale, hvor I alle sammen kan være. Det kan være hjemme hos en af jer, i et beboerhus, i et lokale på skolen, eller hvad I nu har mulighed for. Derudover skal I have noget mad og noget at drikke. Måske har du som arrangør lyst til at sige noget, men det behøver langt fra at være et krav. 

Hvis I vil gøre det virkelig nemt for jer selv, er det en god ide, at I holder forældrefesten på en restaurant. Det kan for eksempel være Club Riva i Rungsted Havn. Der kan de skræddersy festen, så den passer præcis til jeres behov. I kan derfor få lækker mad, noget at drikke og fortsætte i deres natklub bagefter, hvis det er sådan en type fest, I ønsker. Læs mere om det her. 

En forældrefest kan dog også bare være, at I mødes en formiddag og spiser en lækker brunch sammen uden børnene. Det giver også mulighed for at tale sammen og lære hinanden at kende, men på en stille og rolig måde. Det handler derfor om at planlægge den form for fest, der tilgodeser jer som forældregruppe bedst.

Skriv et svar