Sådan får du en hurtigere Mac

Der er et utal af mennesker, der er indehavere af en Mac. Måske er du en af dem. Men hvordan holder du din Mac ved lige, så du slipper for at købe en ny? Dette spørgsmål kan du få svar på ved at læse denne artikel. 

Tiden går som bekendt, og den Mac der engang var ny og funklende, er med garanti ikke så hurtig længere, som da du købte den. Ved at følge disse tips kan du genskabe noget af fordums storhed. 

  1. Rens din computer

    Det første du kan overveje at gøre er at få renset din computer. Her kan gratisprogrammet Mackeeper varmt anbefales. Udover at Mackeeper er et glimrende antivirusprogram, renser og optimerer det også din Mac på én og samme tid. Spar penge med Mackeeper og hold således din Mac i god form. 

  1. Ryd op i programmer, der auto-starter 

Hvis din Mac har nogle programmer, der automatisk starter op, når du tænder, kan dette gøre computeren betydeligt langsommere. Du kan rense ud blandt disse programmer ved at åbne ”Systemindstillinger” og vælge ”Brugere og grupper”. Herefter klikker du på ”Log-ind-emner,” hvor du får en liste over alle de programmer, der starter automatisk, hver gang du tænder din computer. Som det næste kan du simpelt og nemt fjerne et program ved at markere det og efterfølgende klikke på minusset under listen. 

  1. Genstart din computer 

Det er nemt blot at lukke låget på computeren, når du ikke bruger den længere. Men hvis der går lang tid mellem at du har haft computeren lukket helt ned, så vil du opleve, at den bliver langsommere. Det kan derfor kun anbefales, at du ind i mellem husker at genstarte din Mac eller husker at lukke den helt ned. 

  1. Fjern ting fra dit Dashboard 

Din Mac har et Dashboard, som er aktivt i baggrunden. På dit Dashboard ligger der en masse små programmer, som fx en lommeregner og en vejrudsigt. Hvis du har en masse åbne-Dashboardprogrammer, som du alligevel ikke bruger, er det bedst, at du får dem lukket ned. De suger nemlig hukommelse ud af din computer. 

  1. Skab mere friplads på din harddisk 

Du bør sørge for, at din harddisk ikke er fyldt helt til randen. Hvis det er tilfældet kan det gøre din computer væsentligt langsommere. I nogle tilfælde kan computerens virtuelle hukommelse nemlig have behov for at lægge beslag på en lille del af din harddisk. Det kan derfor altid anbefales, at du har fri plads tilgængeligt på disken. 

Ved at følge disse råd har du således de bedste forudsætninger for at gøre din Mac hurtigere og effektiv, og dermed slippe for at skulle investere i en ny inden for den nærmeste fremtid. 

Skriv et svar