Øget konkurrence blandt boligadvokater kommer køberne til gode

Indenfor boligbranchen er der begyndt at komme mere og mere konkurrence blandt boligadvokater i forhold til tidligere. Dette kan skyldes, at der er kommet flere boligadvokater til, men også at mange boligadvokater nu hjælper boligkøberne over internettet. Dette kan komme de potentielle boligkøbere til gode.

Vi har talt med boligadvokat Stine Bendsen fra Nemadvokat om nogle af de mange fordele ved at benytte sig af en god boligadvokat.

“At hyre en god boligadvokat kommer køberen til gode. Den større konkurrence mellem boligadvokaterne betyder nemlig, at der er konkurrence på boligrådgivernes salær. Derved slipper du som klient for at skulle betale i dyre domme for rådgivning, når du skal købe en bolig”, udtaler Stine Bendsen og tilføjer:

“Der er en øget konkurrence blandt boligrådgivere for øjeblikket grundet nemheden ved at oprette et selskab og kalde sig boligrådgiver, uden at man er advokat. Den øgede konkurrence sikrer dog, at der bliver færre dårlige boligrådgivere. De dårlige boligrådgivere og boligadvokater overlever ikke i branchen.”

Hvis du hyrer en god boligadvokat så som NemAdvokat, kan du derfor være helt sikker på, at du får rigtig god værdi for dine penge. Hvor væsentligt er det dog lige at rådføre sig med en boligadvokat, hvis du overvejer at investere i en ny bolig? Lad os kigge nærmere på dette.

Derfor er det en fordel at søge hjælp hos en boligadvokat

Det kan være en stor fordel at søge hjælp hos en boligadvokat i forbindelse med et huskøb.

“Som boligkøber får du en masse fordele ved at hyre en boligadvokat ind til at rådgive dig omkring bolighandlen. En boligadvokat kan trække dig ud af handlen uden omkostninger, hvis du som køber alligevel ikke er interesseret i den pågældende bolig. Boligadvokaten kan desuden altid hjælpe dig med at forhandle bedre købsvilkår”, udtaler Stine Bendsen fra NemAdvokat.

Det kan være, at du ønsker at flytte til et helt nyt boligområde fra en anden landsdel og slet ikke er bekendt med det nye område. Her kan det også være fordelagtigt at tage en snak med en boligadvokat.

“Din boligadvokat kan sikre, at du som køber bliver bekendt med fremtidige udgifter og planer for ejendommen og området. Er der for eksempel i kommunens lokalplan planlagt et større byggeri tæt på din nye bolig? Det kan vi som boligadvokat hjælpe dig med at afklare, før du skriver under på købsaftalen”, siger Stine Bendsen.

En boligadvokat kan således tilbyde juridisk assistance i forbindelse med købet og kan forhandle bedre vilkår til dig som boligkøber. Her er det også værd at huske på, at boligadvokaten har meget mere erfaring end dig, når det kommer til at købe et hus. Boligadvokaten lever trods alt af at yde assistance i forbindelse med køb og salg af boliger. Derfor har boligrådgiveren set et utal af forskellige problemstillinger, som han eller hun kan hjælpe dig med at undgå.

Din boligadvokat er med andre ord din erfarne, uvildige, habile og upartiske rådgiver, når du skal købe en ny bolig. Dette i sig selv kan være alle de penge værd, som du bruger på rådgivningen.

Eksempler på situationer hvor boligadvokaten kan hjælpe

Der er mange situationer og forhold i forbindelse med køb af bolig, hvor det kan være rigtig godt at have rådført sig med en boligadvokat. Der kan for eksempel være optaget fælleslån via ejerforeningen, som man som køber automatisk overtager som ny ejer af lejligheden. Ville du have tænkt på dette uden din boligadvokat til at rådgive dig?

Der er faktisk et utal af forskellige situationer, hvor boligadvokaten kan hjælpe.

“Som boligadvokater kan vi for eksempel hjælpe dig med at tage højde for ejerforeningens økonomi helt generelt. Er der opsparet midler til fremtidig vedligeholdelse, eller lever foreningen ”på kanten” af budgettet, siger Stine Bendsen og afslutter:

“Har du været opmærksom på, at der kan være servitutter, der begrænser købers gøren og laden på ejendommen? For eksempel kan nogle servitutter give nogle andre folk ret til at benytte grunden i særlige sammenhænge. Som boligadvokater er vi specialister i disse og lignende forhold”.

Der er således mange spørgsmål, som du bør sørge for at få svar på, før du skriver under på købsaftalen. En god boligadvokat som NemAdvokat hjælper dig godt på vej og er din garanti for, at du får en god handel.

Skriv et svar