Tips til, hvordan du kan træne sammen med dine børn

Er du glad for at træne, og ønsker du at dele denne passion med dine børn? I en tid, hvor børn bruger mere og mere tid indendørs i selskab med deres iPad eller en computer, er det utroligt vigtigt, at man som forælder påvirker sine børn i en mere sund retning.

Det kan du blandt andet gøre ved at introducere dine børn til en masse sjove aktiviteter, der giver motion. Her i artiklen kan du læse om en række tips til, hvordan du kan træne sammen med dine børn. 

Børn skal træne af lyst – lok dem med sjove lege

Der er ingen tvivl om, at børn utroligt godt kan lide at røre sig, men det skal uden tvivl være noget, de gør af ren og skær lyst. Derfor kan man med fordel lokke dem med ud ved at lege med dem i stedet for at kalde det for decideret træning.

Det kan for eksempel være en leg som tagfat, eller I kan tage ud i skoven og klatre i træer, tage ud at løbe på rulleskøjter, løbehjul eller noget helt tredje. Alle disse ting er uden tvivl en rigtig god måde at få motion på, og det smarte er, at børn med garanti bare vil opfatte det som sjov og leg. 

Løb en tur, mens dit barn cykler ved siden af dig

Har du et ønske om at bringe mere fitness ind i familien, kan du for eksempel tage ud at løbe en tur, mens dit barn cykler ved siden af dig. Du kan også gøre dette til en leg ved, at I for eksempel leger fangeleg, så den ene skal indhente den anden.

Har du svært ved at få dit barn med ud, kan du med fordel give turen et formål. Du kan for eksempel lokke med, at turen skal gå ned til en sø, hvor I skal fodre ænder eller noget andet, som dit barn godt kan lidt at lave. 

Tag dit barn med i den lokale svømmehal

Du kan også tage dit barn med i svømmehallen, da det er et ideelt sted at træne sammen med børn. Er dit barn ikke så gammelt, kræver det naturligvis din fulde opmærksom, men det er uden tvivl god træning for de små børn at tumle rundt i et børnebassin. Har du derimod lidt ældre børn, kan disse sagtens svømme selv, og så kan du udfordre dem i forskellige lege, I kan lave i vandet. Det er rigtigt godt for både led og muskler. 

Udfordr dit barn i et spil fodbold i parken

Kan dit barn godt lide at spille fodbold, kan du tage ham eller hende med til den nærmeste park, hvor I kan udfordre hinanden i et spil fodbold. Dit barn kan også spille mod nogle kammerater, mens du selv løber en tur.

Endelig kan det være en god idé, at I i fællesskab sætter jer et mål for jeres træning. Både voksne og børn bliver motiverede, når man har fastsat sig et mål, og det kunne for eksempel være et børneløb, som der findes mange af, hvad end man foretrækker at løbe eller cykle.

Skriv et svar