Sådan sikrer du dig en aktiv og uforglemmelig sommerferie

Vi har nået 2019, og for mange betyder det, at de allerede er begyndt at spore sig lidt ind på, hvad der skal ske i sommerferien. Hvis man gerne vil prøve en aktiv ferie, hvor man ikke bare ligger ved poolen dagen lang, så er der rundt i hele Europa mange fede muligheder for netop det. 

Før man bestemmer sig for destinationen, skal man selvfølgelig også have styr på sit udstyr. Alternativt skal det foregå i den omvendte rækkefølge, fordi man ikke helt er sikker på, hvordan klimaet er. Uanset hvad skal man selvfølgelig have skaffet sig noget outdoor grej, som kan klare lidt af hvert. 

Det kan handle om, at man har en god rygsæk, hvor der er plads til lidt af hvert. På dagsture skal man eksempelvis ofte have lidt spiseligt og drikkeligt med, en ekstra trøje og måske også ekstra sko. Derudover skal børnenes ting måske også kunne være deri, og der er dermed ret mange ting, man gerne skal kunne have på i sin rygsæk. 

Også fodtøjet er værd at overveje nøje. Er det virkelig værd at hoppe af sted i de gamle nedslidte vandrestøvler i stedet for at købe et par, man nyder at gå rundt i? Eller er kondisko virkelig nok, der hvor I skal hen og vandre?

Norge

Når vi taler om lækre vandredestinationer, bliver det meget svært at komme uden om vores naboer mod nord. Det er ikke tilfældigt, at Norge af mange betragtes som et af verdens allersmukkeste lande. Norge rummer så meget smuk natur og så meget diversitet, at man bare får lyst til at komme igen og igen. 

Det gælder faktisk, uanset om man tager langt mod nord for at besøge de mere idylliske steder, eller om man i stedet vælger noget mere sydligt i Stavanger-området, hvor man også finder nogle fantastiske steder. Eksempelvis er Lysefjorden et foretrukket valg hos mange danskere. 

Kombination i Italien

Vil du gerne på vandreferie, men også gerne lige have lidt badeferie med, så er Italien det oplagte bud. Det kunne også være i Spanien, hvor der også må siges at være rigeligt af begge dele. Italien er dog rigtig manges favorit, og det skyldes ikke mindst atmosfæren i mange dele af støvlelandet, som er ganske unikt. 

Italien rummer områder, hvor man virkelig kan komme ud at vandre i det mere ekstreme. Eksempelvis Dolemitterne, som er en af de absolut smukkeste bjergkæder i hele Europa. For mange er den faktisk endnu mere speciel end eksempelvis Alperne. 

Derudover findes der også masser af landskaber, som er knap så voldsomme. Eksempelvis i midten af landet, hvor der mulighed for at vandre på et lidt mere moderat niveau. Herefter kan man så tage en uge ud til kysten, eksempelvis til Venedig-området, som faktisk mange danskere søger mod. Her findes der lækre hoteller og campingområder, som ligger lige ud til Middelhavet. Det er en fantastisk måde at koble fra efter en uge med en masse vandring og sikkert også lidt ømme ben efter anstrengelserne.

Skriv et svar