Indret børneværelset, så både dit barn og du har lyst til at være der

Det kan nogle gange være svært at indrette et børneværelse, så dit barn både har lyst til at være der, men det samtidig heller ikke ligner en rundkørsel af farver. Det er med at finde den gyldne mellemvej, som både gør dit barn og dig tilfreds. 

Brug væggene til sjov

Hvis du spørger dit barn direkte, vil han eller hun nok vælge deres yndlingsfarve til alle væggene. Her kan I måske indgå et kompromis, så det kun er den ene væg, der får en farve, og så lade de andre være mere neutrale. Dermed ikke sagt, at der ikke skal ske noget på de andre vægge, men det kan blot være mere afdæmpet. 

Plakater er en super god måde at udsmykke væggene på. Der findes mange forskellige motiver og farver, og der er helt sikkert en, der falder både i dit barns og din egen smag. 

Dyr er ofte et meget brugt motiv på børneværelsets plakater. Til de små er det de mere nuttede plakater, hvor dyrene er fremstillet på en meget sød facon. Her kan du også finde farver, som passer ind til resten af husets boligindretning, og mange børneplakater er i dag nogle, som du også selv kunne finde på at have hængende i din stue. 

Spejle kan give en sjov effekt

En lidt overset dekoration til børneværelset er spejle. Mange børn elsker at stå foran spejlet og synge og danse, eller hvad de nu ellers finder på. Børneplakater kan ud over at være dekorative være med til at gøre værelset større. I mange parcelhuse kan børneværelserne godt være lidt klemte, og her kan et spejl være med til at åbne rummet op. 

Det gælder i øvrigt også for andre af husets rum. Her har du stort set brug for et spejl i alle rum. Du bruger et spejl, når du lige er stået op og står på badeværelset, og det er det sidste, du kigger dig i, inden du smutter ud ad døren. Men spejle har ikke blot en funktionel værdi, men i høj grad også en dekorativ værdi. Der findes i dag et utal af varianter, både store og små. I forhold til design er der også forskel. Du kan både få spejle, der er helt enkle i deres udtryk, hvor deres funktionalitet er det mest iøjenfaldende. Samtidig er der spejle, som i sig selv er en dekoration, som næsten alene kan fylde et rum ud. 

Et spejl er en af husets mest benyttede genstande, så der er ingen grund til at gå på kompromis med hverken kvaliteten eller designet.

Skriv et svar