3 gåde råd når du selv betaler jordemoderen

Flere og flere jordemødre søger i øjeblikket væk fra det offentlige og ud i det private. Årsagen til dette er, at et stigende antal gravide benytter sig af private tilbud, når det kommer til forskellige jordemoderydelser. Det drejer sig specielt om ydelser så som scanning, ammehjælp, jordemoderkonsltation og fødselsforberedelse. 

Men når du som kommende mor eller far, selv vælger at tage pungen op af lommen, så er det vigtigt, at I vælger med omhu, så I ikke betaler for noget, I ikke har brug for eller ønsker jer.
 
Her får du 3 gode råd, til hvad du skal have for øje, når du selv betaler dit jordemoderbesøg eller din fødselsforberedelse. 

Pris og kvalitet hænger ikke altid sammen

Der er områder i Danmark, hvor markedet for fødselsforberedelse og private jordemoder besøg er større end andre steder i landet. Udbuddet og brugen af det private jordemoder marked er større i hovedstaden og andre af de største byer i Danmark. 

Fødselsforberedelse og andre private jordemodertilbud vil i disse områder, typisk være lidt dyre end hvis du opsøger jordemoder og fødselsforberedelse i en mindre by længere ude på landet. Det betyder ikke, at det du får i storbyerne er bedre end på landet. Derfor hænger kvalitet og pris ikke altid sammen, når det kommer til de forskellige tilbud inden for private jordemoder ydelser. 

En helt tredje mulighed er, at du finder jordemoderydelser eller fødselsforberedelse online. Her er der nemlig også forskellige muligheder og der vil formentlig kun komme flere inden for de næste par år. Jordemoder og fødselsforberedelse online er nytænkning, men det kan faktisk fungere rigtig godt. 

Heller ikke online vil du kunne bruge prisen, som et pejlemærke for om der er tale om høj eller lav kvalitet. Oftest er det muligt at prissætte et online produkt lavere, idet der ikke er udgifter til lokale med mere. Fordelen ved at gøre brug af jordemoder og fødselsforberedelse online er, at du bedre kan passe det ind i din kalender helt som det passer dig. 

Beslut dig for hvad du vil bruge penge på

Inden du kaster penge efter en jordemoder eller fødselsforberedelse, uanset om det er online eller ej, så skal du overveje, hvad du vil have ud af din investering. 

Først og fremmest skal du beslutte dig for, hvilket problem du vil have løst. Handler det om amning? Eller er det mere generelt utryghed i din graviditet?

Det kan også være at det er alt omkring din fødsel, som gør dig utryg. Hvis dette er tilfældet, bør du få så meget fødselsforberedelse som muligt. Du skal sørgr for, at det du vælger at betale for, dækker både den fysiske træning samt den mere mentale forberedelse til din fødsel. I så fald er du nemlig sikker på, at du får fuldt udbytte for dine penge, hvilket gerne skulle give dig mere ro omkring din fødsel og bedre i stand til at klare din ve-smerte. 

Hvis dine udfordringer derimod handler om utryghed i forbindelse med graviditeten eller amning, så er det en bedre investering, hvis du får noget individuel rådgivning igennem en konsultation med en jordemoder.

Husk at du kan få tilskud

Hvis du er medlem af sygeforsikringen Danmark, kan du få tilskud hvis du selv betaler for dine jordemoder ydelser. I løbet af et år kan du få helt op til 2.400 kr. tilbage, hvis du selv har betalt for din fødselsforberedelse eller jordemoder konsultation.

Du har nemlig mulighed for at få tilskud, både når det gælder jordemoder konsultationer og fødselsforberedelse, men også når det gælder selve fødslen. Dermed kan du selv vælge den jordemoder du ønsker til din fødsel og samtidig få tilskud fra sygeforsikringen Danmark når regningen skal betales. 

Der er dog nogle klare regler, hvis du ønsker at gøre brug af tilskuddene fra sygeforsikringen Danmark. Alt behandling du får eller fødselsforberedelse du deltager i, skal foregå i Danmark, det skal udføres af en autoriseret jordemoder og så skal du selvfølgelig være medlem af sygeforsikringen Danmark.

Skriv et svar