Vi skal samarbejde om at blive klimavenlige

Det går kun én vej med klimaet lige nu. Og det er den gale vej. Vi snakker om det hele tiden, men det har ikke haft nogen synlig effekt endnu. Klimaet har det værre end nogensinde før, og det kan få fatale konsekvenser for vores samfund, hvis vi ikke gøre noget aktivt for at vende udviklingen.

I dag er det tydeligt at se, hvordan den dårlige behandling af miljøet påvirker udsatte steder i verden. Det kan eksempelvis ses på Antarktis, hvor isen smelter mere og mere for hver dag. I 2018 kom den seneste rapport, der beskrev, at 219 milliarder tons is på Antarktis smeltede i løbet af 2017. Det er ifølge rapporten en tredobling på fem år. 

Klimaændringerne kan mærkes i Danmark

Det kan derfor siges, at den globale opvarmning i særdeleshed er overophedet, da klimaet forandres overalt på jorden. Vejret er blevet mere ekstremt, hvilket kan ses i form af de mange skovbrande, store oversvømmelser og ørkendannelser.

I Danmark oplevede vi også et ekstremt vejr i sommeren 2018. Her havde vi en knastør sommer, der fik alle til at tænke over klimaforandringen. Flere analyser fra World Weather Attribution kan også udlede, at på grund af de ekstreme klimaforandringer, så kan vi danskere se frem til flere hedebølger i fremtiden. Vejret bliver derfor mere ekstremt med tiden. 

Denne stigning kommer af, at miljøet er under et konstant pres. Det sker blandt andet på grund af den enorme mængde af plastaffald, som ikke sorteres korrekt og en voksende befolkning. Klimaforandringerne har fart på, og det hele går den forkerte vej.

Derfor er det vigtigere end nogensinde før, at virksomheder står sammen om at vise, at de gør en aktiv handling for at skabe et bedre klima. Dette kan du gøre ved at tilmelde din virksomhed hos klimaprofilen.dk. Hos Klimaprofilen kan du oprette en profil til din virksomhed og dermed gøre dine forbrugere og konkurrenter opmærksomme på, at I går op i at skabe en bedre fremtid for hele verden. 

Virksomheder skal inspirere til bedre klima

Det er en fremragende platform til at skabe en masse opmærksomhed omkring det store verdensproblem. Her kan din virksomhed også inspirere andre virksomheder til, hvordan de kan blive mere bæredygtige og miljøvenlige. Det kan også være, at I får inspiration fra andre og dermed kan forbedre jeres arbejdsplads.

Det er vigtigt at pointere, at selv de mindste klimatiltag kan være med til at skabe et bedre klima. Flere undersøgelser viser, at hvis din virksomhed blot ændrer få ting, så kan det uden tvivl gøre en stor forskel. Det er ikke kun din virksomhed, der bør være mere miljøbevidst. Du kan også tage sagen i egen hånd derhjemme ved at revurdere dine valg og ændre dem til fordel for miljøet. 

Skriv et svar