Få styr på økonomien

Er du en af dem, der lystigt svinger dankortet uden at tænke på, hvor mange penge der står på kontoen? Og som aldrig tjekker netbank af frygt for at se, hvad saldoen står på? Hvis du kan nikke genkendende til dette, bør du nok blive ved med at læse. Her får du nemlig en række gode råd til, hvordan du kan minimere dine udgifter og få mere luft i budgettet, så du kan tjekke din netbank uden frygt for røde tal.

Budget, budget, budget

Det lyder så kedeligt, men det er svært at komme udenom. Hvis du skal danne dig et overblik over din økonomi, bliver du nødt til at lægge et budget. Et budget kan hjælpe dig til at få et overblik over samspillet mellem dine indtægter og dine udgifter, hvilket giver dig et klart billede af, hvor mange penge du har til fornøjelser om måneden.

Når du har lagt et budget, kan det være en god idé at sætte et fast månedligt beløb af til uforudsete udgifter, så du ikke går i panik, hvis vaskemaskinen pludselig går i stykker, eller du taber mobilen ned i et glas rødvin. 

Spar penge i hverdagen

Der er også penge at spare i hverdagen. Hvis dit budget viser dig, at du har et alarmerende højt forbrug, når det gælder tøj, kan du spare penge på at købe brugt. Genbrug er blevet utroligt populært, og det er ofte muligt at købe næsten ubrugt tøj privat. Du kan også sælge dit gamle tøj og på den måde få lidt ekstra kroner på kontoen til dit eget forbrug.

Der er også penge at spare på elregningen ved at følge nogle få simple råd. En måde at minimere sit elforbrug på er ved at slukke lyset i de rum, du ikke opholder dig i, og undgå at lade dine apparater stå på standby. På samme måde kan du spare penge ved at vaske dit tøj på 30 eller 40 grader frem for 60, og hvis du samtidig hænger dit vasketøj op frem for at smide det i tørretumbleren, kan det tydeligt ses på elregningen.

Den nemme løsning

Du kan også vælge at gå over i den anden grøft og ansøge om et kviklån. Folkelånet er et eksempel på en kviklånsudbyder, der tilbyder dig at låne helt op til 25.000 kr., uden at du skal stille sikkerhed for dit lån.

Det tager kun få minutter at udfylde en låneansøgning på nettet, og når din ansøgning er godkendt, har du pengene på din konto ganske kort tid efter. Du skal blot være opmærksom på, at du skal betale pengene tilbage inden for 12 måneder. Se mere her, hvor du blandt andet kan finde informationer om låneprocedurer, afdrag og renter.

Skriv et svar