Sådan kan du styrke opdragelsen af dine børn

Vi lever en i en tid præget af curlingforældre, der er villige til at gøre alt for deres børn. Det er helt sikkert noget, man gør i god vilje, men faktisk resulterer det i, at man ikke giver sine børn den rette opdragelse, hvor de lærer om social empati og gængse sociale normer.

Eksempelvis lærer børn på den måde ikke at samarbejde, i og med at fokusset altid er på det enkelte barn. Her i artiklen vil du blive introduceret for en række gode råd til, hvordan du kan styrke opdragelsen af dine børn.  

Bak dit barn op i skolen, og vis masser af interesse

Det er vigtigt, at man som forælder sørger for at være aktiv i opdragelsen, da man ellers svækker den og begrænser sit barn i den dannelsesproces, der er så vigtig, allerede fra barnet er ganske få år. Hvis du ønsker at styrke opdragelsen og hjælpe dit barn til at præstere bedre i livet, er det først og fremmest vigtigt, at du sørger for at bakke ham eller hende op i skolen.

Her bør du blandt andet sørge for at udvise interesse, bakke skolen op og generelt tale positivt om den over for dit barn. Det er nemlig en rigtig god måde at underbygge de værdier, som skolen har. 

Værn om de gamle traditioner, og styrk samværet

Når du skal styrke opdragelsen af dine børn, er det tilmed vigtigt, at du sørger for at værne om traditionerne. Der er ingen tvivl om, at traditioner er med til at styrke samværet i en familie, og det omfatter eksempelvis traditioner såsom at se julekalender sammen, når det er jul.

På den måde viser du dine børn, at man sagtens kan sætte sig foran fjernsynet og se et program sammen, i stedet for at alle sidder med hver deres smartphone eller tablet. 

Lær dit barn om sociale normer

Generelt handler det om at lære sine børn om sociale normer – såsom at de skal være gode til at bidrage til fællesskabet. Det kan man eksempelvis gøre ved at give dem ansvar derhjemme, for eksempel pligter eller andre huslige opgaver. Her er det vigtigt, at du naturligvis ikke overdriver, men kun giver dem mindre opgaver, såsom at de skal deltage i madlavningen, eller at de skal huske at rydde op efter sig selv.

Husk at inddrage og involvere dine børn mest muligt

Det er vigtigt at nævne, at du naturligvis skal huske at inddrage og involvere dine børn. De skal føle, at de er med til at sætte normerne, i stedet for at det bare er dig som forælder, der presser en forældet tankegang ned over dem.

Endelig skal du huske at tage dig tid til dine børn og deltage, i stedet for at dine børn føler, at du er ligeglad og aldrig har tid til dem. Det er vigtigt at involvere sig i sine børns liv og spørge ind til dem, så de føler sig værdsat og hørt. I den forbindelse kan det være en god idé at slukke for sin smartphone, når man kommer hjem fra arbejde.

Skriv et svar