Efterårets store haveudfordring

Når man rammer efteråret, er det måske ikke længere helt så motiverende at gå i haven. Det hele virker lidt gråt, og det kan være svært at hive sig selv op til at komme afsted. Det handler dog bare om, at man finder de områder, som har mest brug for en tur.

For selvom det måske ikke er så spændende, er det bestemt ikke mindre vigtigt med havearbejdet i efteråret. Måske er det tid til at give facaden en ordentlig omgang med noget god facaderens som lige kan give den originale farve og det oprindelige look sin værdighed tilbage.

De fleste kender det med, at man pludselig ikke kan genkende sin egen facade mere. Den er pludselig blevet grå i stedet for hvid, og der er så meget skidt og snavs, måske præget af vejret, at det ikke ser ret pænt ud mere. Er det graffiti, som er problemet, skal man nok have fat i noget decideret graffitirens .

Motivationen

Motivationen kan hurtigt blive en udfordring i efteråret. Tiderne skifter, og man opdager pludselig, hvordan alt det smukke ved foråret og sommeren lige så stille forsvinder. Det kan sagtens føles lidt drænende, hvis man faktisk havde gjort sig rigtig umage og lagt mange timer i det.

Her er det vigtigt, at man formår at se haven som en ting, som ikke behøver at være lige smuk hele året. Der kan også sagtens være mange små projekter, som ikke behøver handle om, at man gør klar til sommeren, men også bare, at man plejer sin have.

Eksempelvis er græsplænen et godt sted at starte i efteråret. Det er her, plænen måske kan få tid til at samle sig og bygge sig op igen, og det kræver selvfølgelig en indsats fra ejeren. Det kan være, den skal tromles eller måske direkte vendes en tur. Det kan også bare være, at den skal have de rigtige gødningsstoffer, så den fungerer optimalt. Det vil selvfølgelig også give den noget godt til forårets start.

Forberedelsen

Generelt er efteråret en forberedelsens tid. Mange tænker, at forberedelsen til en flot have starter i det tidlige forår, men det er faktisk lidt sent. I stedet kan man med fordel gå i krig sidst på sommeren eller i starten af efteråret, hvor temperaturerne stadig er fornuftige, men hvor også rigtig mange ting skifter i haven.

Som nævnt øverst i artiklen gælder det selvfølgelig også udenfor selve haven. Eksempelvis husets facader eller måske terrassen, som trænger til en kærlig hånd. Undgå at gøre det til en træls pligt, men forsøg derimod at nyde de praktiske projekter så vidt muligt.

Skriv et svar