Har du styr på dine forsikringer?

Uanset om du er boligejer, lejlighedslejer eller bilejer er forsikringer nødvendige. Forsikringer har flere fordele, men det primære formål er at sikre dig mod økonomiske overraskelser. Når du har forsikret dit hus eller din bil, vil du ved større skader eller uheld få udbetalt et givent beløb. Og det er denne sum, som er med til at sikre, at du ikke skal betale skaden fra egen lomme.   

Et boligkøb og et bilkøb er blandt de to helt store investeringer. Og af denne grund er det en god idé at forsikre netop disse to. Der findes forskellige forsikringer, som du bør tegne til dit hus. Og det samme gør sig gældende med din bil.  

Disse forsikringer skal du have til dit hus

Når du køber et hus, skal du have en almindelig husforsikring og en indboforsikring. Mange tror, at disse forsikringer dækker samme skader. Men sådan er det ikke. Den helt store forskel er, at en husforsikring dækker det, som går ud over huset. Har du brug for et mere visuelt billede, så forestil dig, at du vender huset på hovedet. Alt det, som ikke falder ned, bliver dækket af husforsikringen. 

En husforsikring dækker desuden ofte husejeres erstatningsansvar samt dækning til retshjælp. I Danmark er det lovpligtigt at tegne en husforsikring, hvis du har lån i boligen. Men selvom det ikke er tilfældet, anbefales det alligevel. Særligt for din egen økonomiske sikkerhed. 

Indboforsikringen dækker modsat husforsikringen alt det, der ikke sidder fast til boligen. Det vil sige møbler, computere, tøj og så videre. Det er alle hustandens ting. Din indboforsikring dækker som oftest ved tyveri, brand eller skader som eksempelvis vandskader. 

En bilforsikring er nødvendig

Er du ejer af en bil, er det nødvendigt med en bilforsikring. I Danmark er det lovpligtigt, at du tegner en ansvarsforsikring på din bil. Dette skyldes, at du som bilejer kan blive den ansvarlige i en ulykke. Og dermed er det din pligt, at de andre involverede i ulykken får erstatning.

Læs om bilforsikring hos Informeo

Udover en ansvarsforsikring har du mulighed for at tegne en kaskoforsikring. Modsat ansvarsforsikringen, som ikke dækker skader på din egen bil, gør kaskoforsikringen dette. Desuden har du mulighed for at vælge flere tilvalg til din bilforsikring. Afhængig af hvilke behov du har, og hvordan du bruger din bil, kan disse tilvalg være nødvendige. 

Det kan være en god idé at undersøge dine muligheder ved dit forsikringsselskab. Tag en snak med din rådgiver. Så får du professionel vejledning, og du kan selv være med til at bestemme, hvordan din samlede bilforsikring skal se ud. 

Dette skal du være opmærksom på ved dine forsikringer

Uanset om du tegner en husforsikring, en bilforsikring eller en ulykkesforsikring, skal du være opmærksom på det, der følger med. Det vil blandt andet sige selvrisiko og månedlige udgifter. Selvrisikoen har nemlig betydning for, hvor meget du skal betale hver måned. Hos de fleste selskaber kan du selv være med til at sætte den, så det giver mening for dig. Det er ikke i alle tilfælde, at en høj selvrisiko giver mening. 

Og nu nævnte vi en ulykkesforsikring. For ja, det bør du som almindelig borger også tegne. Den sikrer dig i tilfælde af ulykker og andre tilskadekomster. Hvis du skulle få varige mén, er det din ulykkesforsikring, som udbetaler en erstatning. 

Slutteligt kan det være en fordel at samle alle dine forsikringer hos samme selskab.

Skriv et svar