Texas hold ´em – Det skal du vide, når du spiller

Texas hold ´em er et fantastisk spil. Spillet er ikke blot en af de mest populære varianter af den gode gamle klassiske Poker, men er et spændende spil der kræver at den enkelte spiller er strategisk, har is i maven og en lille smule held på sin side.

I Texas hold´em drejer det sig, som i langt de fleste Poker varianter, om at sidde op til 10 spillere samlet ved samme bord. Disse spiller kæmper alle om at vinde en vis mængde pokerchips eller penge, der er samlet i en tillokkende præmiepulje. Spillet kan nydes i selskab med gode venner derhjemme, på kasinoer eller som online version på de fleste større spilsider.

Det er ikke så svært som det lyder

Det kan måske i starten virke som om Texas hold´em er et yderst vanskeligt spil at lære – dette er dog ikke nødvendigvis rigtigt. Ganske vist kan spillet virke en smule skræmmende, hvis du ikke i forvejen kender til reglerne bag klassisk poker, men den ”spicy” Texas version er forholdsvis ligetil, hvis blot du sætter sig godt ind i reglerne på forhånd. Den største udfordring er derfor ikke at lære spillets regler, men derimod at mestre det, så man bliver en god spiller.

Hver spillers primære fokus per runde er at styre mængden af chips eller penge der spilles om, og forsøge at gennemskue om modspillerne sidder med bedre kort end du gør.

Efter hver runde i spillet, går puljen med penge til den spiller, der har de bedste kort. Oftest afsluttes en runde, når alle andre spillere har trukket sig, og der er en afsluttende kamp mellem de resterende spillere, der viser hvilke kort de har på hånden – den spiller der besidder den bedste hånd og derved kan fremvise den samling af kort der resulterer i flest point, vinder hele puljen.
Spillets mål er derfor i sidste ende ikke at vinde hver runde, men at arbejde sig igennem alle runderne med større matematiske, strategiske og psykologiske fordele og vide hvornår det er klogest at trække sig, forhøje satsen eller gå all in for at vinde hele puljen.

Typiske termer i Texas hold´

Der er en lang række termer i spiller Texas hold´em, der kan være svære at huske – og ofte er det disse termer, der kan give nye eller uerfarne spiller besvær i de første par spil.

Et af de vigtigere termer indenfor spillet er ”showdown”. Dette er den sidste kamp mellem spillerne, inden de lægger kortene på bordet for at se, hvem der vinder ”the pot” som puljen også kaldes.
De spillere, der ikke er med i showdown, har valgt at ”folde”: De trækker sig fra spillet og kan derfor ikke vinde puljen længere – til gengæld skal de så heller ikke være med, når spillerne beder hinanden om at ”raise”. Når en spiller bruger ”raise” termen, øges satsen for en runde. Alle aktive spiller skal lægge flere chips eller penge på puljen og spørge sig selv: ”Sidder han med virkelig gode kort og ved ingen andre har en chance for at slå hans hånd – eller bluffer han?”

Skriv et svar