Sådan finder du den rigtige kat for dig

Annoncørbetalt indhold

Har du også overvejet at få en kat? Så er det en god idé at tænke dig godt om, og overveje hvilken kat du vil have, inden du anskaffer dig din nye pelsede ven. Der findes nemlig mange forskellige katte og katteracer, og selvom man måske ikke tror det, så kan de være meget forskellige.

Deres kommende hjem har også noget at sige når du skal bestemme din kats nye skæbne, for ikke alle katte kan finde ud af at bo i mindre lejligheder, uden mulighed for at komme ud. Modsat er det heller ikke forsvarligt at lade enhver katterace vandre frit omkring i det fri.

Denne artikel vil give dig et indblik i hvilke overvejelser du skal gøre dig når du skal ud og finde en kat der passer til dig, så læs med og bliv klogere på et par af de mange forskellige katteracer der findes.

Katteracer der passer til dig

Når du skal se på en kat, er der som sagt mange ting du skal overveje. Hvis du bor i en mindre lejlighed i en større by, leder du sandsynligvis efter en indekat. I dette tilfælde kan det være en god idé at lede efter en rolig kat der ikke har behov for meget stimulation og at kunne gå uden for.

Blandt katteracer der er kendte for at være rolige, og gerne vil putte og lege af og til, kan nævnes Ragdoll racen, British Shorthair racen og den Persiske race. Du skal også overveje om du vil have en kat der kan være hjemme alene, og er trænet til at bruge kattebakke inden den kommer hjem til dig. Sådanne katte er den bedste løsning for nye katteejere, men er også oftest dyrere end andre.

Det er vigtigt at du ikke går på kompromis med prisen når du vælger din kat, så du ikke giver en uskyldig kat et hjem den ikke kan finde ud af at være i.

Skal din kat dele hjem med andre kæledyr?

Hvis du ikke lige er studerende og bor i en mindre lejlighed, kan der være andre forudsætninger at tage højde for når du skal anskaffe dig en kat.

Hvis din kat skal bo med flere end bare dig, vil der naturligvis være mere støj og trafik. I de fleste familier bliver der lavet mad, set fjernsyn, støvsuget og så videre, og mange gange sker det på én gang. Det skal en kat kunne vænne sig til, og det har nogle racer det nemmere ved end andre. En Maine Coon kat er en af mange racer der er kendt for at være rolig, loyal og god med børn. Den, og mange andre katteracer kan du læse mere om på kattesiden.

Andre katteracer der er gode til at bo med familier, er Norske Skovkatte og Bengal katte. Den Norske Skovkat er en mere selvstændig kat der også er rolig og frygtløs. Bengal katten derimod passer rigtig godt ind i familier med børn der er aktive. Den skal nemlig selv stimuleres og leges med, og dens energiniveau matcher de små børns godt.

Skriv et svar