Sådan finder du det perfekte spaophold

Store bassiner, lækre spabehandlinger, gourmetmad og udendørs boblebade? Ved du hvad du går efter når du skal booke et spaophold? I denne guide kan du lære hvad du skal kigge efter for at finde det rette spahotel.

Hvor skal du på spaophold?

I Danmark og de omkringliggende lande findes der et utal af lækre spahoteller, som hver indbyder til unikke oplevelser. Hvilket spahotel du skal vælge, afhænger både af hvor langt du er villig til køre, din ønsker til faciliteter og meget mere.

Se stor liste over spaophold her.

Hvor lang tid vil du på spaophold?

De fleste spahoteller tilbyder både spaophold med og uden overnatning. Du kan derfor ofte både tage afsted på spa i flere dage eller blot være der nogle par timer en eftermiddag.

Både korte og lange spaophold kan gøre underværker i en travl hverdag. Hvad du skal vælge, afhænger derfor i vid udstrækning af din behov, tid og pengepung.

Hvilke faciliteter ønsker du?

Det der virkelig differentierer forskellige spahoteller fra hinanden, er deres spafaciliteter. Nogle af de gængse faciliteter er:

  • Finsk sauna
  • Koldt- og varmvandsbassin
  • Dampbade
  • Udendørs boblebad

Når du skal vælge et spaophold, er det en god idé at tjekke hvor mange forskellige spaoplevelser stedet faciliteter og om det er nogen du synes er interessante. Nogle spasteder har nemlig kun ganske få sanseoplevelser, hvor andre har over 50 forskellige.

Hvornår skal du afsted?

Hvis du skal afsted inden længe og ikke har fået booket endnu, så kan det sætte en begrænsning for hvilke spasteder du kan besøge. Mange spahoteller er nemlig så populære at de bliver nødt til at begrænse antallet af besøgende om dagen for at deres gæster får den bedst mulige oplevelse. Derfor er det også en god idé at booke sit spaophold minimum en måned i forvejen. Er du lidt sent ude, er der dog mange steder, hvor du alligevel kan besøge med meget kort varsel.

Der er også stor forskel på om du vil besøge spahotellet i løbet af ugen eller i weekenden. Der er nemlig flest der vælger at tage på et weekendophold, da mange arbejder i hverdagene. Har du et mere fleksibelt skema, kan du også være heldig at spare penge ved at booke dig ind i hverdagene.

Skal du have spabehandlinger?

Mange kan godt lide at få ekstra behandlinger på deres spaophold. Det er dog langt fra et krav og du vil nok alligevel få et lækkert ophold selvom du ikke tilvælger massage, ansigtsbehandlinger m.m.

Hvis du ønsker spabehandlinger, skal du være opmærksom på at mange steder har krav om at behandlinger skal bookes før ankomst.

 

Skriv et svar