3 tips til at have en god ulvetime med børnene

Annoncørbetalt indhold

Har du en eller flere børn og kender du bare alt for godt til ulvetimen, når børnene kommer hjem fra institution og er trætte og utidige? Så kan gode råd tit være dyre for mange forældre, der som regel også selv er trætte og utidige på dette tidspunkt af dagen. Det kan derfor godt ende i skrig og skrål og nogle kedelige timer, før man får ro på og aftensmad og børnene er landet lidt i hjemmet med deres rutiner og legetøj.

Vi guider her til tre gode ting I kan gøre om eftermiddagen for at få ro i systemet og en god og behagelig rutine, så I forhåbentlig slipper lidt mere for alt det kedelige.

Syng børnesang

Køb nogle dejlige og rare sofapuder og sid trygt og roligt med børnene. Herefter kan de vælge en eller flere børnesange, som de godt kan lide og forbinder med noget rart og trygt, for eksempel fra børnehaven eller SFO´ en. Så synger I sammen og dette beroliger helt automatisk nervesystemet, så I får en dejlig oplevelse.

Det forøger også børnenes ordforråd og skaber samhørighed mellem jer, når I først lige er landet og skal finde hinanden igen efter en dag hver for sig.

Lav aftensmaden sammen

Det kan virke som en gammel fordom, at børnene skal have maden serveret af forældrene og forældrene skal stå og svede i køkkenet alene, mens børnene leger. Det bedste et barn ved er, at blive inddraget i køkkenet, så de føler, at de er med på lige fod med de voksne.

De kan sagtens være med på deres egne præmisser og for eksempel ælte en fars i en skål, skære radiser med en børnekniv eller vaske salaten. De vil også føle mere stolthed over aftensmaden og måske også have nemmere ved at spise den.

Spis en snack til blodsukkeret

Når børnene kommer hjem fra institution er det måske lang tid siden, de sidst har fået noget at spise. Blodsukkeret er i bund og det giver også utidighed og træthed. Giv derfor børnene nogle sunde snacks, som kan være gulerødder, hummus, radiser, agurkestave, mysli-barer eller yoghurt eller frugt.

Det stabiliserer blodsukkeret og dermed også energien og humøret, så dine børn bliver gladere og mere oplagte under ulvetimen. På denne måde kan det være en god ide altid at have forberedt nogle snacks dagen før, så du ikke først skal stå og lave dem, når børnene er trætte.

Skriv et svar