10 tips når du vil have hund for første gang

1. Undersøg, hvilken type hund der passer bedst til dig og din livsstil. Der findes mange forskellige hundetyper med hver deres unikke personlighed, energiniveau og behov. Du vil gerne finde en race, der er kompatibel med den måde, du lever dit liv på.

 

2. Overvej, hvilken størrelse hund der er den rigtige for dig. Nogle mennesker foretrækker små hunde, der let kan bæres rundt, mens andre foretrækker større hunde, der kan lege og motionere med dem. tænk over, hvilken størrelse der vil være mest behagelig for dig, før du træffer en beslutning.

 

3. Tænk over, om du vil have en racehund eller en blandingshund. Rene racer har en tendens til at være dyrere, men de kan komme med visse sundhedsfordele og forudsigelige temperamenter. Blandede racer er på den anden side ofte billigere og kan være lige så kærlige og loyale som alle andre racerene hunde. Vil du have en racehund, kan du fx vælge en Bichon Havanais.

 

4. Vælg en hypoallergen race, hvis du er allergisk over for hunde, men stadig ønsker at opleve glæden ved at være hundeejer. Disse hunderacer fælder ikke så meget og er mindre tilbøjelige til at forårsage allergier hos mennesker.

 

5. Lær de forskellige energiniveauer hos de forskellige racer at kende. Nogle hunde har brug for meget motion, mens andre er tilfredse med et par korte gåture hver dag. Hvis du ved, hvor meget motion din potentielle nye hund har brug for, kan du sikre dig, at du er i stand til at give den den rette mængde aktivitet.

 

6. Overvej, hvilken alder af hund der er den rigtige for dig. Hvalpe kræver meget omsorg og opmærksomhed, mens ældre hunde kan være mere selvstændige. Tænk over, hvilken fase af livet du befinder dig i, og hvor meget tid du er villig til at afsætte til en ny hund, før du træffer din beslutning.

 

7. Vælg en allergivenlig race, hvis du er allergisk over for hunde, men stadig ønsker at opleve glæden ved at eje en hund. Disse racer fælder ikke så meget og er mindre tilbøjelige til at forårsage allergier hos mennesker.

 

8. Få kendskab til de forskellige energiniveauer hos de forskellige racer. Nogle hunde har brug for meget motion, mens andre er tilfredse med et par korte gåture hver dag. Hvis du ved, hvor meget motion din potentielle nye hund har brug for, kan du sikre dig, at du er i stand til at give den det rette mængden af aktivitet.

 

9. Overvej, hvilken alder af hund der er den rigtige for dig. Hvalpe kræver meget pleje og opmærksomhed, mens ældre hunde kan være mere selvstændige. Tænk over, hvilken fase af livet du befinder dig i, og hvor meget tid du er villig til at bruge på en ny hund, før du træffer din beslutning.

 

10. Vær forberedt på at forpligte dig til at tage dig af din nye hund i hele dyrets levetid. Hunde lever typisk 10-12 år, selv om nogle racer kan leve længere eller kortere afhængigt af deres størrelse og helbred. Sørg for, at du er klar til at indgå den slags forpligtelser, før du tager en ny pelset ven ind i dit hjem.

Skriv et svar