Sådan vælger du det rigtige modem til dine behov

Der er et par ting, du skal overveje, når du vælger et modem til dine behov. Det første er, hvilken type forbindelse du har. Hvis du har DSL, kabel eller fiber, har du brug for et andet modem end en person, der har opkaldsforbindelse. Den anden ting, du skal overveje, er hastigheden på din forbindelse. Modemmer klassificeres efter deres hastighed, så du skal sikre dig, at du får et, der kan klare de hastigheder, du har brug for. Endelig skal du tænke på de funktioner, du ønsker i et modem. Nogle modemmer leveres med indbyggede routere, mens andre ikke gør. Overvej, hvad der vil være bedst til dine behov, før du foretager et køb.

De 5 bedste modemmer i 2022

Hvis du leder efter det bedste modem, du kan købe i 2022, får du her fem af de bedste muligheder

 1. TP-Link Archer VR600v AC1600 Wireless Gigabit VDSL/ADSL Modem Router er et godt valg for dem med en højhastighedsforbindelse. Den tilbyder hastigheder på op til 1600 Mbps og har en række funktioner, herunder forældrekontrol og gæstenetværk
 2. Netgear Nighthawk D7000 er et andet godt valg for dem med en højhastighedsforbindelse. Den tilbyder hastigheder på op til 1900 Mbps og har en række funktioner, herunder Beamforming+ og MU-MIMO-teknologi
 3. Asus DSL-AC68 U er et godt valg for dem, der ønsker et hurtigt modem med en række funktioner. Det tilbyder hastigheder på op til 1900 Mbps og har AiProtection, forældrekontrol og en USB 3.0-port
 4. D-Link DSL-2888A er et godt valg for dem, der har en forbindelse med lavere hastighed. Den tilbyder hastigheder på op til 1200 Mbps og har en række funktioner, herunder gæstenetværk og forældrekontrol
 5. TP-Link Archer C5400X er et godt valg for dem, der ønsker et højhastighedsmodem med en række funktioner. Det tilbyder hastigheder på op til 5400 Mbps og har MU-MIMO-teknologi, så du kan tilslutte flere enheder på samme tid.

Sådan installeres et nyt modem

Hvis du ikke er sikker på, hvordan du installerer dit nye modem, skal du ikke være bekymret! Vi har en trin-for-trin-guide, der dækker dig

 1. Tag stikket ud af dit gamle modem, og afbryd alle kablerne fra det
 2. Find et godt sted at placere dit nye modem. Det skal være i nærheden af din computer og tæt på en stikkontakt
 3. Sæt den ene ende af strømkablet ind i bagsiden af modemmet, og sæt derefter den anden ende ind i en stikkontakt
 4. Tilslut den ene ende af Ethernet-kablet til bagsiden af modemmet, og tilslut derefter den anden ende til din computer
 5. Hvis du har en trådløs router, skal du tilslutte den til modemmet med et Ethernet-kabel
 6. Slå dit modem og vent på, at det opretter forbindelse til internettet
 7. Når dit modem er tilsluttet, kan du nu tilslutte din computer og begynde at bruge internettet!

Husk at hurtigt net er vigtigt, når du fx skal surfe efter nye biopejse. Du kan også læse mere om billige træpiller og biopejse her.

Skriv et svar