Gamle håndværk

I dagens Danmark er der sket en stor ændring i de forskellige fag der er på arbejdsmarkedet, og hvordan nogle af de gode gamle klassikere arbejder. Der er bare noget dejligt i at nogle håndværk, stadig findes og er større end nogensinde i dag. Vi taler i denne artikel om klassiske håndværk som eksempelvis stukkatør, murer, maler osv. Disse fag er som regel nogle af de ældste håndværker fag til dato. I flere hundrede år har man jo bygget huse, og i den opgave, skal der forskellige håndværkere til, for at huset skal stå færdigt. 

 

Det fantastiske er, at mange af de måder man i dag arbejder på, blev også brugt i gamle dage, håndværkerne har simpelthen vurderet nogle af teknikkerne til at stadig være de bedste, og egentlig bare dygtiggjort sig endnu mere i dem i dag. Det dejlige ved håndværkere, er at det som regel går i generationer, og en søn eller datter arver tit sin forældres virksomhed. Nogle gange går virksomheder flere generationer tilbage, og dermed også små tips og tricks, til at udføre opgaver umenneskeligt godt.

 

Det kan være meget svært at skære ned på hvornår disse håndværk egentlig startede, men man må jo gætte sig frem til at de kom til verden eftersom behovet for en der kan noget inden for dette startede. Mange af de fag vi har i dag, vil stadig findes langt efter vores tid, og tænk egentlig over hvor effektivt en maler kan male en bolig om 100 år. Det kan endda være de stadig bruger pensler og ruller, eller måske noget helt tredje. Ligesom mange andre erhverv eller fag stille og roligt vil blive udskiftet med robotter, er der stor tvivl omkring håndværkere, og om de nogensinde bliver udskiftet med kunstig arbejdskraft. Det er ikke til at svare på endnu, men en ting er sikkert. Det er meget svært og dyrt at skulle få en robot til at overtage håndværkers arbejde. 

Skriv et svar