Specialrådgivning for familier i Nordjylland

Specialrådgivning for børn, unge og familier, som har brug for støtte i dagligdagen kan være en stor hjælp. Her finder du en komplet guide til, hvordan rådgivning kan hjælpe netop jer.

Hvorfor du bør overveje rådgivning

Alle mennesker oplever vanskeligheder i livet på et tidspunkt. De kan være relateret til din familie, skole, sundhed, relationer eller karriere. Nogle gange bliver folk så forpinte af deres problemer, at de føler, at de ikke længere kan klare sig alene. De føler, at tingene ikke kan blive bedre, og at deres liv er fyldt med problemer. Når dette sker, vil det være nyttigt at tale om disse problemer med en person, som ikke kender dig og som ikke har en interesse i din situation. En sådan person kan hjælpe dig til at få et nyt perspektiv på dine problemer og til at se løsninger, som du ikke havde tænkt på før.

Hvordan rådgivning kan virke

Rådgivning er en måde at hjælpe dig med at få et nyt perspektiv på vanskeligheder i dit liv. Som rådgiver vil der blive lyttet opmærksomt til dig og stillet spørgsmål, hvis der er brug for at vide mere om din situation. Dette vil hjælpe dig til at tale om dine problemer i et trygt og støttende miljø. Hvis du synes, det er svært at tale om dine problemer, kan man også tale om andre ting, der er vigtige for dig. Rådgiveren vil ikke fortælle dig, hvad du skal gøre, og han/hun vil ikke give dig råd. Rådgiveren er der for at støtte dig i at udforske dine problemer og for at hjælpe dig med at finde løsninger. Det er vigtigt at huske, at rådgiveren ikke er der for at løse dine problemer for dig. Rådgiveren vil hjælpe dig med at udforske dine problemer fra et andet perspektiv og med at finde din egen løsning. På den måde bliver du altså din egen løsning blot med lidt hjælp til at blive skubbet i den rigtige retning.

Hvordan rådgivning kan hjælpe dig

Rådgivning for børn, unge og familier kan være til gavn for dig på flere forskellige måder. Den kan hjælpe dig med at håndtere udfordrende situationer som f.eks. dødsfald, skilsmisse, misbrug og afhængighed. Rådgivning kan også støtte dig, når du oplever angst eller panik, kæmper med depression eller har parforholdsproblemer. Rådgivning kan også hjælpe dig med at klare vanskeligheder i dit daglige liv, f.eks. skoleproblemer, mobning eller forholdsproblemer. Hvis du er blevet misbrugt eller traumatiseret af din fortid, kan rådgivning hjælpe dig med at løse problemerne og finde fred og selvtillid. Rådgivning kan også hjælpe dig med at bearbejde vanskelige forandringer og overgange i dit liv, f.eks. flytning, skoleskift eller en elsket persons død. Det kan også hjælpe dig med at udforske dine følelser og tanker og med at identificere styrker, som du ikke vidste, du havde. Rådgivning kan også hjælpe dig med at sætte dig mål og arbejde hen imod dem.

Gå sammen om rådgivning og støt hinanden

Hvis du kæmper med udfordrende situationer i dit liv og har brug for hjælp, kan du tale med dine forældre, værger eller lærere om rådgivning. Hvis du er voksen, kan du søge rådgivning på egen hånd, eller du kan søge hjælp hos familiestøttetjenester eller et kommunalt mentalt sundhedscenter. Hvis du er et barn eller en ung, kan dine forældre eller værger tage dig med til rådgivning. I nogle tilfælde kan børn og unge også gå til rådgivning alene. Hvis du har specifikke bekymringer, er det vigtigt, at du selv tager initiativ til at søge hjælp. Du kan også overveje at deltage i en støttegruppe for børn og unge, der gennemgår lignende situationer som din. Det kan være en god måde at finde støtte og venskab på og at arbejde med dine problemer sammen med andre børn og unge.

Skriv et svar