10 tips til at tage bedre billeder med din mobiltelefon

1. Brug gitterlinjerne

 

De fleste mobiltelefoner har mulighed for at vise gitterlinjer i kamerasøgeren. Dette er et meget nyttigt værktøj til at komponere dine billeder, så sørg for at slå det til.

 

2. Gør brug af negativt rum

 

Negativt rum er det tomme område omkring dit motiv. Hvis du bruger det negative rum effektivt, kan det gøre dine billeder mere visuelt tiltalende og hjælpe dig med bedre at fortælle en historie med dine billeder.

 

3. Vær opmærksom på belysning

 

Belysning er et af de vigtigste aspekter ved fotografering, og det er ikke anderledes, når du tager billeder med din telefon. Vær opmærksom på lyskilden, og hvordan den påvirker dit billede. Skaber den skarpe skygger eller gør din emne ser fladt ud?

 

4. Brug tredjedelsreglen

 

Tredjedelsreglen er en kompositorisk retningslinje, der antyder, at du skal dele billedet op i ni lige store dele og placere motivet langs en af linjerne eller ved et af skæringspunkterne. Dette kan hjælpe dig med at skabe mere balance og interesse i dine billeder.

 

5. Kom tæt på dit motiv

 

En af de gode ting ved at bruge en mobiltelefon til at tage billeder er, at du kan komme meget tæt på dit motiv, uden at de ved det. Det kan være ideelt til at tage portrætter eller ærlige billeder. Du skal bare sørge for ikke at komme for tæt på, da du ikke ønsker, at dit billede bliver sløret.

 

6. Brug tilgængeligt lys

 

Når det er muligt, skal du forsøge at bruge tilgængeligt lys i stedet for at bruge blitzen. Blitzen kan ofte skabe hårdt lys og kan være forstyrrende, så det er bedst at undgå den, hvis det er muligt.

 

7. Brug portrættilstand

 

Hvis din telefon har en portrættilstand, skal du sørge for at bruge den! Denne tilstand er specielt udviklet til at tage billeder af mennesker og kan hjælpe dig med at tage smukke billeder.

 

8. Rediger dine billeder

 

Når du har taget dine billeder, må du ikke glemme at redigere dem! Der findes masser af gode redigeringsapps, som kan hjælpe dig med at forbedre dine billeder.

 

9. Del dine billeder

 

Når du har redigeret dine billeder, skal du sørge for at dele dem med dine venner og familie! Du kan lægge dem på sociale medier eller sende dem via sms eller e-mail.

 

10. Hyg dig!

 

Det skal være sjovt at tage billeder med din mobiltelefon, så sørg for, at du nyder det! Prøv forskellige teknikker og eksperimenter for at se, hvad der fungerer bedst for dig.

 

Du kan altid finde mobilabonnement med meget data her.

Skriv et svar