Hvilken hæk skal man vælge til nybyggeri?

Når du skal have styr på din have til dit nybyggeri, har du et helt nyt fundament, du skal udfylde på egen hånd. Ligesom dit nybyggeri, som står snorlige og forfriskende nyt, har du altså også et ansvar for din have. Du kan helt fra starten være med til at skabe og forme den. Det er ret usædvanligt, da de fleste, når de køber et hus, får en have med, som allerede er godt etableret. Denne guide hjælper dig med at tænke over nogle ting, der kan være nyttigt for dig, så du hurtigt kan få styr på din have.

Vælg den rette hæk

Den rette hæk er et vigtigt valg, da det er noget af det, der er allermest synligt både for dig selv og alle omkring dig. Nogle hække passer bedre end andre i forhold til området og byggeriet. Hvis du har svært ved at beslutte dig, kan du altid vælge stedsegrønne hækplanter. Disse står flot til de fleste byggerier, og de er enormt lette et passe. Klik ind via linket for at blive meget klogere på valget af hæk. Læs guide om plantning af hæk her.

Vælg formen på din have

Din have skal naturligvis også have en form og en eller anden slags opbygning. Det kan være, at du vil anlægge stier eller bede. Det kan også være, at der skal være en bakke eller lignende. Der er utroligt mange muligheder, og her er det egentlig kun fantasien, der sætter grænser. Formen på din have er også dikteret på forhånd i forhold til grunden og nybyggeriet. Du kan altså kun bestemme noget selv, og andet må du overlade til kreativiteten. Begrænsninger kan nogle gange fordre kreativitet, så tænk kreativt.

Tænk over de ting der skal være i din have

Hvad ønsker du i øvrigt, at der skal være i din have? Skal der være en trampolin til børnene? Måske der skal være plads til et skur eller et drivhus. Et plantebed eller et bed med grøntsager er også populært hos mange. Måske du er til en dam med fisk. Ja, som du kan læse er der utroligt mange muligheder. Du skal derfor tænke godt over dine behov og ønsker, så du kan gå efter dette, når du skal kortlægge din have og så du ender med at få en have helt efter dine ønsker. Det er kun ved at få en have, som man vil have det, at den virkelig vil blive værdsat.

Hvor meget tid har du lyst til at bruge på den?

Og så skal du bestemt også tænke på, hvor meget tid du har lyst til at bruge i haven. Har du grønne fingrer? Og deraf vild med at passe og pleje og nusse i din have? Så skal du bare plante løs, så der er en masse at se til. Men hvis du ikke rigtigt interesserer dig for det, skal du begrænse det noget mere. Eller også skal du i hvert fald overveje muligheden for at ansætte en gartner eller anden person, der kan passe din omfattende have, så du kan nøjes med at bruge tid på at nyde den.

Skriv et svar