4 måder at motivere dig selv til sport og motion

Sport og motion er sundt og vigtigt, det ved du godt i forvejen. Det får du at vide alle vegne. Men hvordan man egentlig finder motivation til det, der er der ikke meget viden om. Her får du fire nemme måder til selv at finde motivationen frem.

Forpligt dig selv

nysport.dk er der både de traditionelle maskiner og værk, som du kan bruge til træning, men der er også hold, som du kan melde dig på.

Der er både traditionelle træningshold, men også egentlige sportsgrene. Ved at melde dig på et hold, giver du dig selv en forpligtelse. En forpligtigelse både i forhold til din pengepung, men også i forhold til de øvrige deltagere.

Du bestemmer helt selv hvad du melder dig til. Et godt tip er at vælge noget der ikke er alt for svært og krævende.

Gør det for samværets skyld

På et hold møder du nye mennesker. Hvem ved, måske er din nyeste bedste ven, netop på det hold du har tilmeldt dig. Gider du ikke motionere for din egen skyld, så gør det for samværets skyld. Vær selv et godt eksempel. Vær åben og begynd at tale med de andre deltagere, på den måde hjælper du både dem og dig selv.

Lav en ny vane

Det tager et par måneder at indlærer en ny vane og helt adoptere den. Giv det den tid det tager og giv ikke op før du virkelig har prøvet. En vane kan være alt fra en daglig gåtur efter aftensmad, til et ugentligt besøg i det lokale motionscenter. Når du først har gjort det til en vane, forsvinder modviljen af sig selv.

Beløn dig selv

Lad være med at banke dig selv oven i hovedet, når du fejler. Ingen bliver bedre af skæld ud og selvkritik. Beløn i stedet dig selv. giv dig selv en lille belønning, hver gang du kommer hjem fra motion. Giv også en stor medalje, når du har været af sted ti gange i træk, uden at springe over. På den måde motivere du dig selv langt mere, end ved at skælde ud og ved at surmule over dine egne fejl og mangler.

Skriv et svar