Sådan vedligeholder du dine egetræsmøbler

Det er super vigtigt, at du vedligeholder dine egetræsmøbler på den helt rigtige måde, når du først har valgt, at det er den vej du ønsker at gå. Det gælder uanset om du har valgt at købe et sofabord i egetræ, et spisebord i egetræ, en spisebordsstol i egetræ eller en lænestol i egetræ.

Ønsker du at dit nye møbel skal holde i mange år og generationer, så er det vigtigt, at du tager dig godt af det. Det styrker både overfladen i egetræet og øger dets holdbarhed. I denne artikel har vi skrevet en guide til hvordan du kan passe bedre på dine egetræsmøbler og hvad du skal gøre for at vedligeholde dem.

Sådan passer du på dit nye sofabord i egetræ

Et sofabord kan være udsat for meget slid fra alle de brugsgenstande, krukker, vaser, kaffekopper, fjernbetjeninger og magasiner som bliver smidt på det. Det kan være at du får spildt nogle madrester eller væsker på sofabordet eller det kan være at du kommer til at ridse det med dine nøgler. Det er allesammen ting, som kan sætte nogle permanente mærker og brugsspor på dit møbel.

Du kan sikre dig en længere holdbarhed på dit sofabord i egetræ, ved jævnligt at vaske det med brun sæbe eller en fugtig klud. Dertil skal du tørre pletter af, før de når at sætte sig til permanente mærker.

Dette er nogle af de vigtigste råd for et sofabord i egetræ.

Sådan passer du på dit nye spisebord i egetræ

Et spisebord er på mange måder udsat for det samme slid som et sofabord. På spisebordet vil der ofte være mere mad og flere drikkevarer, som kan komme i kontakt med egetræet og herved sætte nogle permanente mærker i det. Ligesom for sofabordet, så er det også vigtigt at tørre dit spisebord i egetræ af fra tid til anden og optimalt set hver gang du har brugt det.

For at et spisebord er relativt højt, som vil du i højere grad kunne komme til at gnide op af det med nøgler, bukser eller andre ting som kan ridse det. Derfor bør du passe ekstra godt på, for at sikre, at dit spisebord i egetræ kan holde i mange år.

Sådan passer du på din nye spisebordsstol i egetræ

En spisebordsstol i egetræ kan både være i naturligt egetræ og i lakeret egetræ. Der er stor forskel på slidmærkerne afhængigt af hvilken type af stol der er tale om. Ridser og kraftigt slid på en egetræsstol vil kunne ridse lakken af og efterlade tydelige og permanente mærker. Dette kan dog fikses med en dækstift eller lidt maling eller en farveblyant.

Husk altid at kigge efter om du har sat dig i noget chokolade eller andre ting som kan smitte af, inden du sætter dig i din spisebordsstol i egetræ. Herved kan du sikre dig, at den holder i mange år.

Sådan passer du på din nye lænestol i egetræ

En lænestol i egetræ kræver meget vedligehold, da man sidder meget tilbagelænet i en lænestol. Det gør at ens krop og tøj gnider meget på træet og det kan derfor godt skulle bruge lidt mere olie og vask end andre møbler.

Generelt set er det en god idé at behandle alle sine møbler med olie og vask af tid til anden og det er ingen undtagelse med en lænestol i egetræ.

Skriv et svar