Guide: Få flere penge mellem hænderne ved at justere på dine vaner

Der er en stor del af dine penge, som går til både forsikringer, husleje, mad og mange andre ting. Disse ting er ikke lige frem de mest spændende poster, og derfor er det en god idé at overveje, hvordan du får pengene til at række, hvis du lever på et begrænset budget. Det hele starter med at ændre på dine vaner.

Justér på dine vaner og spar penge

Det behøver ikke at være kedeligt at spare penge op. Faktisk er det slet ikke så svært, som man skulle tro, og det betyder ikke, at du aldrig må gå på café eller ud at spise med dine venner. I stedet betyder det, at du skal begynde at spare penge de steder, hvor du normalt bruger dumme penge, som i princippet ikke gavner dig.

Af samme årsag bør du starte med at lave et budget, som skaber overblik over din økonomi. Det giver dig et overblik over dine indtægter og udgifter, så du bliver i stand til at vurdere, hvad dit rådighedsbeløb er. Dermed har du mulighed for at lægge dit budget efter det, så du ikke bruger flere penge, end du har mulighed for.

Lav en madplan, hvis du vil spare penge

Hvis du vil spare penge, så bør du altid udarbejde en madplan, som giver dig mulighed for at handle smart ind. Der er alt for mange mennesker, som bruger urimelige summer på mad, og det er der slet ikke behov for. Hvis du impulskøber på daglig basis, så vil du opleve, at dit madbudget hurtigt vokser sig stort.

Samtidig bruger du langt flere penge på mad, end du i princippet har behov for. Det giver dig desuden mulighed for at skrue ned for dit madbudget og reducere madspild, så du kun bruger penge på mad, du rent faktisk får glæde af. Det er også en god idé at lave mad til flere dage ad gangen, så du ikke skal bruge tid på at lave mad hver dag.

Køb brugt og spar mange penge

Hvis du vil spare penge, så er det altid en god idé at købe brugt. Når du gør det, så gør du samtidig noget godt for klimaet. Du kan finde stort set alle ting brugt, og det koster typisk en meget lavere pris, medmindre du er på udkig efter et decideret samlerobjekt eller en antikvitet, som blot bliver dyrere, fordi den er blevet brugt.

Hvis du sørger for udelukkende at købe brugt, så kan du spare penge på alt fra tøj, bøger og elektronik til cykler og alt det andet, du har brug for. Samtidig kan du selv begynde at sælge ud af dine gamle ting, når du ikke længere bruger dem, hvilket er med til at give dig flere penge på kontoen.

Skriv et svar