3 gode råd til dig, der vil have en flot båd

Har du for nyligt investeret i en båd og vil gerne shine den op og give den de bedste betingelser? Så er det vigtigt, at du får fat i de rette produkter og yder den korrekte vedligeholdelse. Læs mere om, hvad der er vigtigt, når du får en ny båd.

Brug kvalitetsprodukter

Når du bruger kvalitetsprodukter til din båd, opnår du ganske enkelt bedre resultater. Måske det ikke lyder som noget, der er så vigtigt igen, men der kan være stor forskel mellem billig og god bådmaling.

Det der er særligt værd at have for øje er, at båden ofte ligger i stille farvand, hvor den er udsat for alger og andre mikroorganismer, der sætter sig på båden og slider. Den slid og stigninger i begroningerne betyder desuden, at båden glider dårligere i vandet. Når båden glider dårligere i vandet, skal motoren arbejde mere for at drive båden fremad. Det fører naturligvis til en dårligere brændstoføkonomi.

Foruden at kunne sikre bedre økonomi og en bedre oplevelse på vandet, kan det være strengt nødvendigt med god pleje, hvis man f.eks. har en træbåd. Her er det afgørende for at undgå problemer med råd.

Vedligehold som forskrevet

Når det kommer til vedligeholdelsen, så følg de generelle anbefalinger. De fleste gør deres båd klar på ny, hver gang det bliver tid til en ny sæson. Det er med til at sikre den sundeste båd trods alt.

Husk her, at det er vigtigt, at du er grundig i dit arbejde med at slibe, pudse etc. så de nye produkter binder ordentligt. Husk også at finde f.eks. blandingsforhold for lige præcis det produkt, som du anvender. På den måde bliver din bådmaling mest effektiv.

Plej kun båden i det rette vejr

Når du skal bruge dine plejeprodukter på båden, skal du følge anvisningerne i forhold til vejret. Produkterne skal påføres og tørre i den rette luftfugtighed, hvorfor du skal bide mærke i vejret. Start f.eks. aldrig om morgenen, hvis der er en høj luftfugtighed, men vent til op ad dagen – og undgå de mørke måneder.

Du kan finde gode plejeprodukter fra markedslederen Hempel på hjemmesiden https://marinemaling.dk/. Husk at se i PDF-filen ”Den lille Søstærke”, hvor du finder produktinformation og guide til brug af produktet.            

Skriv et svar