4 tips til at hjælpe dit barn med lektier

Lektier kan være en kilde til stress for både børn og forældre. Som forælder vil du måske gerne hjælpe dit barn, men ønsker ikke at lave deres lektier for dem. Så hvordan kan du finde den rette balance? Her er fire tips til at hjælpe dit barn med lektierne 

 1. Få en tutor 
  Hvis dit barn kæmper med et fag, kan det være nyttigt at skaffe det en tutor. En tutor kan hjælpe dem med at forstå stoffet og give dem ekstra støtte uden for skolen. Der findes mange forskellige muligheder for lektiehjælp, så du kan finde en, der passer til dit barns behov og dit budget 
 2. Indret et studieområde 
  Udpeg et bestemt område i dit hjem, hvor dit barn kan lave sine lektier. Det vil hjælpe dem med at fokusere og holde sig i gang med opgaven. Sørg for, at området er godt oplyst og fri for distraktioner som fjernsyn eller videospil 
 3. Lav en tidsplan 
  Sæt dig ned med dit barn og aftal et fast tidspunkt for, hvornår det skal lave sine lektier hver dag. Ved at have faste tidspunkter kan du hjælpe dem med at udvikle gode studievaner og gøre lektier til en del af deres daglige rutine 
  4. Vær tilgængelig 
  Gør dig selv tilgængelig for at besvare spørgsmål eller hjælpe med eventuelle problemer, som dit barn måtte have. Men modstå trangen til at gøre arbejdet for dem! Vejled dem i stedet til selv at finde svarene. Det vil give dem de færdigheder, de har brug for for at få succes i skolen – og i livet 

Lektier behøver ikke at være en kilde til stress for hverken børn eller forældre. Ved at følge disse tips kan du hjælpe dit barn med at udvikle gode studievaner og gøre lektierne mere produktive – og måske endda sjove!

Skriv et svar