Verdens 5 mest talte sprog

Der er mere end 7.000 sprog i verden, men nogle få dominerer globalt. Hvilke sprog er de mest talte i verden? Læs med her, når vi kigger nærmere på de 5 mest talte sprog i verden.

1. Engelsk – det mest talte sprog i verden

Engelsk er det mest talte sprog i verden med cirka 1,348 milliarder, der kan tale det. Kigger man på hvor mange der har det som modersmål, er det 379 millioner personer. Sproget er et af de mest udbredte fremmedsprog i verden. Engelsk er et vigtigt sprog inden for handel, turisme og teknologi og er også det primære sprog i internationale organisationer såsom FN og NATO.

Få hjælp til professionel engelsk oversættelse her.

2. Mandarin (Kinesisk) – det næstmest talte sprog i verden

Mandarin er det andet mest talte sprog i verden med omkring 1,120 milliarder mennesker, der taler det. Det er også det officielle sprog i Kina og Taiwan og er en af ​​de seks officielle sprog i De Forenede Nationer. Mandarin er et tonalt sprog, hvilket betyder, at betydningen af et ord kan ændre sig afhængigt af tonen.

3. Spansk – det tredje mest talte sprog i verden

Spansk er det tredje mest talte sprog i verden med ca. 466 millioner mennesker, der kan tale spansk og 406 millioner, der taler det som modersmål. Det er det officielle sprog i 20 lande såsom Spanien, Mexico, Argentina og Colombia. Udover at være et populært sprog blandt turister og rejsende, er spansk også et vigtigt sprog inden for handel og forretning på grund af de mange lande, hvor det tales.

4. Arabisk – det fjerde mest talte sprog i verden

Arabisk er det fjerde mest talte sprog i verden med 319 millioner mennesker verden over taler arabisk som deres modersmål. Kigget man på det samlet set er der 420 millioner mennesker der taler sproget rundt om i verden. Arabisk er det officielle sprog i lande i Mellemøsten og Nordafrika, dog findes der mange dialekter inden for arabisk, og disse kan variere meget fra land til land. Arabisk er kendt for at være et vigtigt sprog inden for handel og forretning i Mellemøsten.

5. Hindi – det femte mest talte sprog i verden

Hindi er det femte mest talte sprog i verden med omkring 310 millioner mennesker, der taler det som deres modersmål. Derudover er der yderligere 100 millioner, der taler et sprog, der er relateret til hindi. Hindi er det officielle sprog i Indien. Udover Indien tales hindi også i andre lande, herunder Nepal, Mauritius og Fiji.

Skriv et svar