Pasta

Pastatyper

1. Fusilli:

Den spiralformede fusilli er kendt for at fange saucer og giver en god blanding af bide og smag. Perfekt til retter med tunge saucer, som pesto eller kødsaucer.

2. Penne:

De korte, skråskårne ender af penne gør det ideelt til at fange og holde på saucer. En populær form, der fungerer godt i både kolde salater og varme retter.

3. Suppehorn:

Suppehorn, også kendt som “elbow” pasta, er perfekt til fyldige supper og casseroles. Den buede form fanger lækre bidder af fyld og saucer.

4. Spaghetti:

En klassiker i enhver pastasamling, den lange, tynde form af spaghetti gør det velegnet til en bred vifte af saucer, fra tomatsauce til skaldyrsbaserede retter.

5. Farfalle:

Kendt som “butterfly” eller “bow-tie” pasta på grund af dens karakteristiske form, farfalle fungerer godt i både kolde salater og varme retter.

6. Orecchiette:

Betyder “lille øre” på italiensk, orecchiette er en skålformet pasta, der fungerer godt med saucer, der klæber til dens form, som broccoli eller pølse.

7. Rotini:

Rotini er en spiralpasta, der holder godt på saucer og fungerer godt i gryderetter og salater.

8. Ravioli:

En fyldt pasta, ravioli, består af lagdej fyldt med ost, kød eller grøntsager. En lækker og mættende mulighed.

9. Linguine:

Linguine er flad og bred, hvilket gør det til en perfekt base for rige saucer som fiske- eller skaldyrsbaserede retter.

10. Tagliatelle:

En bredere form af fettuccine, tagliatelle fungerer godt i kødsaucer og retter, der kræver en robust pasta.

11. Cavatelli:

Cavatelli er små, rørformede pastaer, der passer godt til tykke saucer og vegetariske retter.

12. Conchiglie:

Også kendt som “shell” pasta, conchiglie fungerer godt i gryderetter og retter med tykke saucer.

13. Rigatoni:

Rigatoni er rørformet pasta med riller, der hjælper med at fange og holde på saucer. En favorit i ovnretter.

14. Gnocchi:

Selvom teknisk set ikke en pasta, er gnocchi små, bløde kartoffelkugler, der serveres som pasta. Perfekt til at absorbere rigelige mængder sauce.

15. Pappardelle:

Pappardelle er bred og flad, hvilket gør det til en ideel partner til kødsaucer og ragu.

16. Tortellini:

Tortellini er små, runde pastapakker fyldt med lækre ingredienser som ost, kød eller grøntsager.

17. Campanelle:

Også kendt som “bellflower” pasta på grund af dens klokkelignende form, campanelle fanger godt saucer og fungerer godt i gryderetter.

18. Fettuccine:

Fettuccine er bred og flad, hvilket giver en rig mundfornemmelse. Perfekt til fløde- eller ostebaserede saucer.

19. Strozzapreti:

Betyder “præstens krave”, strozzapreti er rullet pasta, der fungerer godt med en bred vifte af saucer.

20. Cappelletti:

Ligner små hatte, cappelletti er en fyldt pasta, der fungerer godt i bouillon eller saucer.

Husk også at læse om krydret mad her.

Pastaproducenter

1. Barilla (Italien):

Barilla er en af verdens mest kendte pasta-producenter og har været en favorit i mange husholdninger i årtier. Virksomheden er kendt for sit brede udvalg af pastaformer og bruger kun de bedste ingredienser til at skabe deres produkter.

2. De Cecco (Italien):

En anden italiensk gigant, De Cecco, har været i branchen i over et århundrede. De fokuserer på at bruge hård hvede af høj kvalitet og traditionelle produktionsmetoder for at opretholde den autentiske smag af italiensk pasta.

3. Rustichella d’Abruzzo (Italien):

Beliggende i Abruzzo-regionen i Italien er Rustichella d’Abruzzo kendt for at producere håndlavede pastaer af høj kvalitet. Deres brug af bronzeforme og langsomt tørringsproces bidrager til en fantastisk tekstur.

4. Rummo (Italien):

Rummo, grundlagt i 1846, er kendt for at skabe pasta ved hjælp af traditionelle metoder og langsom tørring ved lav temperatur. Dette sikrer en pasta, der bevarer sin konsistens og absorberer saucer på bedste vis.

5. Garofalo (Italien):

Garofalo har en stolt historie inden for pasta produktion og har forfinet deres metoder gennem generationer. Deres pasta er kendt for sin konsistens og evne til at fastholde smag.

6. Lenta Lavorazione (Italien):

Bogstaveligt oversat som “langsom produktion”, fokuserer Lenta Lavorazione på at skabe pasta af høj kvalitet ved at tage sig tid. Deres pasta tørres langsomt for at bevare tekstur og smag.

7. Bionaturae (Italien):

Bionaturae er kendt for at bruge økologiske ingredienser og traditionelle metoder for at skabe sund og velsmagende pasta. Deres sortiment inkluderer både klassiske og glutenfri varianter.

8. Pasta Zara (Italien):

Pasta Zara er en familieejet virksomhed, der har specialiseret sig i produktion af pasta siden 1967. Deres fokus på kvalitet og innovation har gjort dem til en respekteret figur i pasta-verdenen.

9. Benedetto Cavalieri (Italien):

Med mere end et århundrede i branchen har Benedetto Cavalieri opnået anerkendelse for deres brug af hård hvede og langsom tørring. De skaber pasta, der er elsket af kulinariske entusiaster verden over.

10. RiceSelect (USA):

Selvom pasta traditionelt er forbundet med Italien, har RiceSelect i USA specialiseret sig i produktion af pasta lavet af ris. Dette gør deres pasta til et fremragende glutenfrit alternativ med en unik smag og tekstur.

Skriv et svar